Organik Gübre ve Organik Tarım

Organik tarım, bahçenizi toprağı, bitkileri ve faydalı böcekleri zenginleştirecek şekilde yetiştirmeyi vurgular. Bu, sentetik gübre ve böcek ilacı kullanımından kaçınarak ve bahçe toprağınızı ve içindeki organizmaları besleyen ürünler kullanarak sağlanır. Organik tarım felsefesini benimsediğinizde bitkileriniz, doğanın amaçladığı gibi çalışan dengeli ve beslenmiş bir ekosistem yaşar.

SAĞLIKLI TOPRAK OLUŞTURMAK

Organik ürünler ve organik gübreler araziniz için idealdir çünkü toprağı besler ve sürdürülebilir bir ortam yaratırlar. Sağlıklı toprak sağlıklı bitkilere yol açar. Ancak organik olarak bahçe yaptığınızda, bitkilerinizi beslemekten çok daha fazlasını yaparsınız.
Doğada olduğu gibi mikrop ve mantarlarla yaşayan organik toprak, besin maddelerini yavaş yavaş bitkilere salmaktadır. Toprağı organik takviyelerle zenginleştirerek ve doğal olarak oluşan faydalı organizmaların büyümesini teşvik ederek, bitkilerinize topraktaki besin maddelerine erişmeleri için ihtiyaç duydukları araçları ve kendilerini zararlı patojenlerden ve zararlılardan koruma gücü verirsiniz. Doğal yaklaşımı benimseyin ve bahçe toprağınıza nemli asit dahil organik madde ve arzu edilen mikroorganizmalar ekleyen solucan dökümleri gibi toprak düzenleyicilerle değiştirin. Bu, demir gibi toprak kaynaklı besin maddelerinin bitkiler için daha uygun hale gelmesine yardımcı olur.

Alçı, toprağı kalsiyum ve kükürt ile zenginleştirirken sıkıştırılmış toprağı gevşetmeye ve kök büyümesini teşvik etmeye yardımcı olan bir toprak katkı maddesidir. Alçı da toprak yapısını iyileştirir.

ORGANİK HAŞERE VE HASTALIK YÖNETİMİ

Zararlılar ve hastalıklar için en az istilacı önleme ve kontrol yöntemlerinden biri, bitkileri problemler için incelemek ve ardından bulunan zararlıları veya hastalıklı alanları fiziksel olarak ortadan kaldırmaktır. Bu, bir bitki sınırlı sayıda sorun alanına sahip olduğunda iyi çalışır. Organik bahçecilik ayrıca zararlıları ve hastalıkları uzak tutmak için dışlama yöntemlerini kullanır. Bu, bitkilerin sıra örtüsü olarak bilinen hafif, eğrilerek bağlanmış kumaşlarla örtülmesini içerir.

Birçok tanımla mineraller organik malzemelerden ayrıdır. Bununla birlikte, bazı organik gübreler ve değişiklikler, özellikle guano ve turba çıkarılır. Diğer maden mineralleri, yeşil kum (anaerobik deniz birikintileri), bazı kireçtaşları (fosil kabuk yatakları) ve bazı kaya fosfatları (fosil guano) gibi hayvan aktivitesi fosil ürünleridir.

Kömürün öncüsü olan turba bitkilere hiçbir besin değeri sunmaz, ancak havalandırarak ve suyu emerek toprağı iyileştirir. Bazen en yaygın kullanılan organik gübre olarak kabul edilir ve hacim olarak en büyük organik değişikliktir.

İşlenmiş organik gübreler kompost, hümik asit, amino asitler ve deniz yosunu özlerini içerir. Diğer örnekler, doğal enzimle sindirilmiş proteinlerdir. Önceki yıllardan kalan mahsul kalıntısının (yeşil gübre) ayrıştırılması da bir başka doğurganlık kaynağıdır.

Diğer ARS çalışmaları, tarım alanlarından azot ve fosfor akışını yakalamak için kullanılan alglerin yalnızca bu besin maddelerinin suyla kirlenmesini önlemekle kalmayıp aynı zamanda organik gübre olarak da kullanılabileceğini bulmuştur. ARS bilim adamları, başlangıçta besin akışını azaltmak ve akarsulara, nehirlere ve göllere akan suyun kalitesini artırmak için “yosun çimi yıkayıcıyı” geliştirdiler. Bu besin açısından zengin alglerin kurutulduktan sonra salatalık ve mısır fidelerine uygulanabileceğini ve sentetik gübrelerde görülene benzer bir büyüme ile sonuçlandığını buldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir