Sukulent Nedir?

Sukulentler su depolayan bitkilerdir. Latince sucus kelimesinden türetilen, meyve suyu veya özsu anlamına gelen bu bitkilerin genellikle kuraklığa dayanıklı olduğu kabul edilir. Bu çeşitli bitki grubu, ev bahçıvanları için popülerdir ve genellikle çok fazla bakım gerektirmez. Az bakım gerektiren doğaları nedeniyle, sulu meyveler, Amerika Birleşik Devletleri’nin tüm bölgelerinde ev bitkileri olarak popülerdir.

Sukulent popülaritesi artarken, birçok insan hala bu harika bitkilerden habersiz. Umarım bu yazı sukulentlerin ne olduğunu daha iyi anlamanızı sağlar. Sukulentler, yapraklarında su depolayan bir grup bitkidir. Yapraklar kalın ve etli olma eğilimindedir, ancak bazı cins ve türlerin diğerlerinden daha kalın yaprakları vardır. Sulu meyveler kuru iklimlerde gelişme eğilimindedir ve çok fazla nemden hoşlanmaz. Diğer bitkilerde olduğu gibi, uygun sulama en iyi büyümeyi ve çiçeklenmeyi sağlayacaktır. Hayatta kalmak için suya ihtiyaçları olsa da, yapraklarında depolanan su ve besin maddelerine güvenerek uzun süreli kuraklığa dayanabilirler. Kökleri suda çok uzun süre kalırsa çürümeye ve ölmeye başlarlar.

Sukulent

Sukulentlerin çoğu ılık sıcaklıkları tercih eder ve donmaya dayanamaz. Yapraklarında depolanan su nedeniyle, donma genellikle bitkinin ölmesine veya peltemsi yapraklar almasına neden olur. Bazı sedum türleri ve sempervivumlar, daha sıcak havalarda daha iyi durumda olmalarına rağmen, donma noktasının altındaki sıcaklıklara dayanabilirler. Sıcaklıktaki aşırılıkların yanı sıra su veya güneş ışığı eksikliği, sukulentler için genellikle renk değişikliğine neden olabilir. Sukulentler, alıştıklarından daha fazla güneş ışığı gibi bir şok verildiğinde “kızarır” veya farklı bir renge döner. Genellikle sulu meyveler güneş ışığından yoksun olduklarında donuk veya yeşil olurlar. Tamamen kızardığında, renkleri pembeler, portakallar ve morlardan neredeyse siyah ve kırmızıya kadar değişir.

Kaktüs tanımı gereği sulu meyveler olsa da, genellikle diğer sulu meyvelerden ayrı olarak anılırlar. Sulu meyveler çok çeşitli cins ve türler içerir ve bu nedenle çeşitli renkler, şekiller ve dokulara sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir